Välkommen till Svenska leonbergerklubben

« slbk.com |   SKÅNE |  N.NORRLAND |  ÖREBRO |  VÄRMLAND |  V. GöTALAND (S) |  MELL. NORRLAND |  V. NORRLAND |  V. GÖTALAND(N) |  S. NORRLAND |  | UPPSALA |

 

Tidigare träffar

 

Tidigare träffar 2012 2011 2010 2009-2007  

 

 

Träffarkiv Skåne 2012


 

Annandagspromenad Järavallen 26 Dec 2012

 

 


Ännu en gång har vi invaderat Järavallen så här på Annandagen. 


Fjorton stycken var vi som behövde gå av lite julmat. Synd bara att inte vädret var lite bättre, men det finns ju inget dåligt väder bara dåliga kläder =).

 
När vi hade gått vår promenad så mötes vi av en jounalist från Skånska Dagbladet som var på jagt efter att skriva en artikel om vilka som var ute och rörde sig på Järavallen en sådan här dag. Hon fotade och interjuvade oss och det resulterade i en artikel i tidningen den 27 dec. Kul.
Även denna gång hade vi julklappsbyte efter och fika intogs innan alla körde hem till sitt.

Tack för att ni kom och tack för att ni kommer på våra träffar.


Kristina o Karolina m vovvar.

2 december Andentspromenad i Malmö

 

Så var adventspromenaden avklarad i ett snöigt Malmö. Stora tunga flingor föll från en grå himmel. Så julstämningg var det gott om så sätt. Det blev till sist 14 hundar som gick gågatan fram o tillbaks. Några kom senare då dom kom körandes från Danmark men blev fast på danska sidan på grund av att bron var stängd för att det hade varit en olycka i tunneln, men dom kom till sist.
I vanlig odning tog promenaden sin runda tid. Normalt tar det 20 minuter en väg men med 14 lejon i koppel tar det dryga timmen. Och ska man dessutom ta gruppbild mitt Gustav Adolfs torg så lägg till ytterliggare en halv timme. Alla turister trodde vi ställde upp för att dom skulle fota, men till sist blev det min tur att få ta en bild.
Promenade avslutades med fika på ett av stans coffeeshops.
Tack alla  för att ni kom.
Kristina

        

 

13 oktober "prova på spår" träff i fulltofta skogarna!

Lördagen den 13 oktober träffades vi i fulltofta för att få prova lite spår med våra hundar. Det var vanligt människo spår & till vår hjälp hade vi Lars-Erik som i vanliga fall håller till på Hörby brukshundklubb.
 
Jag tror att vi denna dag slog alla rekord i hur mycket det kan regna på ett dygn för det bokstavligt talat ÖSTE ner! Som tur var hade jag & Patrik fått med ett partytält som vi kunde ta skydd under. Vi fick en bra genomgång av Lars-Erik i hur ett spår går till och vad vi skulle göra under dagen. Sedan la vi spåren och efter det fick hundarna i tur & ordning prova att gå dem. Sex hundar var det som fick prova och alla var jätteduktiga!
 
Efter det blev det lite grillning och utvärdering av dagen. Jag hoppas att ni uppskattade träffen trots det dåliga vädret & att ni fick lite inspiration till att fortsätta spåra med era hundar. Det finns många kurser i spår om ni känner att ni vill fortsätta mer seriöst. Tack alla som kom trots det dåliga vädret!
 
Kram Karolina & Kristina med vovvar!

Vissa ser trots allt glada ut =)

Spårinstruktionerna läses nogrant

Våt hund var bara förnamnet

 

 

 


 

23 september Fototräff i Revingehed

Söndagen den 23 september träffades några linslusar till mattar, hussar & hundar i revingehed för att lära oss lite mer om att fota hund.
 
Det var den duktiga fotografen Anders Borglin som hjälpte oss. Han hade tidigare tackat nej till att följa med på träff men efter att ha sett en bild som en av oss tagit sedan tidigare kände han sig nästan tvungen ;). Att man kände sig som en amatör var bara förnamnet :)!
 
Vi gick igenom ljussättning och Anders hjälpte oss med våra egna kameror som vi hade med oss och visade vilka olika inställningar som var bra att använda. Han tog självklart lite bilder själv med sina kameror som var "snäppet" mer avancerade än det vi hade med oss ;)
 
Vi gick även en liten prommenad och blev påminda om att kobajs är sådär kul att behöva gå slalom genom med hundar. En och annan kanin gjorde också promenaden mer spännande!
 
En väldigt lyckad träff som givetvis avslutades med lite fika! Vi hoppas att träffen hjälpt er och inspirerat er att ta ännu finare bilder på våra redan fina hundar :)
 
Tack alla som kom!
MVH Kristina & Karolina med vovvar!
 
 
Massor av bus...

Lek med mej

 
Kom igen nu matte, släng pinnen till mej

 

 


 

26 augusti träff vid Frostavallen
Söndagen den 26 augusti träffades ett stort gäng vid Frostavallen utanför Höör. Jag tror jag räknade till 13 lejon, superkul!
 
Promenaden runt vaxsjön är en lagom runda med breda fina stigar. Många uppskattade detta då jag lyckats lura ut er på skogspromenader där stenar framförallt dominerat "stigarna" :).
 
Vi hade även lite finbesök av framtida lejonägare som ville träffa våra härliga hundar och därför var det extra kul att uppslutnigen blev så bra!
 
Efter vi tagit oss runt rundan fick några hundar turen att känna på vattnet i sjön, mycket uppskattat! Dock inte av hundarna som inte fick bada, jag själv hade en kille som tittade snett på mig resten av den dagen ;).
 
Självklart blev det även lite fika efter, rabarber & jordgubbaspaj stod på menyn, jag tror att det uppskattades!
 
Tack ni som kom, alltid kul att träffa alla positiva & glada lejonägare!
 
MVH Kristina & Karolina med vovvar!

 

 

 

 ______________________________________________________________________________

 

 29 juli Promenad Fulltofta strövområde
Söndagen den 29 juli träffades ett glatt gäng i Fulltofta skogarna!
Sommaren bjöd på sitt finaste väder, regn :). Det är härligt att se att ingen hänger läpp över detta utan traskar på glatt ändå!
Vi gick en liten prommenad på ca 2,2 km och lagom till att vi kom tillbaka försvann regnet och det är ju nästan det viktigaste. För man vill ju inte få regn i kaffet ;).
 
Till fikat blev det som vanligt bra diskussioner kring hund och man märker hur mycket man lär dig på att träffa andra härliga hundmäniskor. Man ubyter erfarenheter med varandra & på det sättet hjälper vi ju varandra att bli lite klokare :)
 
Tack alla ni som kom trots det tråkiga vädret!
 
MVH Kristina & Karolina med vovvar!

 

 

 __________________________________________________________________________

 

17 juni träff på Ystad djurpark!

Då blev det dags att åter igen att hälsa på alla djuren i Ystad djurpark!
14 hundar med hussar & mattar var de som hittade till djurparken i år bland dessa var det tre mysiga små valpar också.
Även i år hade vi tur och fick fin fin grupprabatt vid inträdet och som alltid ett väldigt trevligt bemötande från dom som jobbar där.
Vi började som vanligt att gå den vanliga rundan i djurparken och kika på djuren, allt från apor, kameler, zebror och lite mer vanliga djur så som hästar, kalkoner och andra svenska djur. Rundan slutade som vanligt vid lemurerna som var lite lugnare i år, men alltid lika nyfikna!
Riktigt kul när hundarna får komma nära konstiga djur som man inte ser så ofta! Och som vanligt lockade även våra härliga hundar till sig några klapp och en och annan komplimang ;). Efter rundan blev de självklart en välbehövlig fika.
Tur med vädret hade vi i år också vilket känns skönt eftersom regnet hängt i luften dagarna innan.
Tack till er alla dom dök upp på vår allra sydligaste träff! :)
 
En skön sommar önskar vi er alla!
 
// Kristina & Karolina med voovvvar :)

 

 

 

 ________________________________________________________________________________________________

21 januari 2012 / Årets första träff Promenad i Fulltofta
Lördagen den 21 januari samlades 10 hundar och 14 hussar & mattar för att gå en liten promenad i Fulltofta strövområde.
Dagen innan hade vädret varit fantastiskt och dagen efter var vädret också superfint. 
Men man har inte alltid tur :) Vi fick OK väder men efter halva rundan så kom SNÖN. Den man inte sett på hela vintern bestämde sig för att falla under vår promenad. Stora vita flingor som landade fint på hundar och människor och gjorde allt blött!!
Men oavsett väder så håller alltid alla humöret uppe, det är härligt att se :) 
Vi hade ett par framtida valpköpare med oss också och det är alltid roligt att få prata lite extra om vår ras :)
Tänk på det, om man träffar någon som är intresserad av leonberger är man välkommen på våra träffar. Det är ett bra sett att få träffa andra leonägare och framförallt många olika individer av samma ras, ingen hund är ju den andra lik :)
 
Tack alla som kom för en trevlig träff, kul att ni gillade rundan, vi får ta den en gång till i sommar :)
 
MVH Karolina & Kristina m. vovvar.

 

 
 
 

 

Meny pil

tom
tom

Svenska Leonbergerklubben
Kontakta SLBK »

Medlemsbutik »
Bli medlem »

För uppfödare
Avel »
Valphänvisning »
Hanhundslistan »
För besökare
Hitta valp »
Leonberger info »
Lokalombud »