Välkommen till Svenska leonbergerklubben

« slbk.com |   SKÅNE |  N.NORRLAND |  ÖREBRO |  VÄRMLAND |  V. GöTALAND (S) |  MELL. NORRLAND |  V. NORRLAND |  V. GÖTALAND(N) |  S. NORRLAND |  | UPPSALA |

 
Träffarkiv Skåne

 Tidigare träffar  2012  2011  2010  2009-2007  

 

 

 Annadagspromenad på Järavallen 26 december 2013

Ja, vädret var som det brukar, mulet och grått, men det hindrade inte dom som var där. Dessa trogna träffdeltagare =). Vi blev nio riktiga lejon och två smålejon =). Vi gick en lång runda i skogen för att avsluta med julklappsbyte och fika.
Vi tackar alla er alla trogna träffdeltagare och även alla ni andra för det gånga året.  Och hoppas vi ses 2014!! Kom ihåg har ni förslag på träffar maila oss så kan vi kanske ordna så att det blir verklighet. Men som sagt, maila, maila, det är så lätt att glömma bort allt som sägs på träffen innan kommer hem när det sägs under en träff, vi är inga supermänniskor som kommer ihåg allt som sägs =).

 

 

 


 

 Adventspromenad i Malmö 1 december

 

Årets adventspromenad drog 17 hundar och 20 talet tvåbenta, vi startade promenaden i blåst och lite grått väder, men det var i alla fall uppehåll och 8-9 grader. Vi gick från Triangeln ner till Stortorget och då var det inte så mycket folk ute än, men på tillbaka vägen var det desto mer. Många stop och pratande och fotograferande blev det. Vi fick även stannat och intagit lite kaffe och fika. När vi satt där kom polisen ridande förbi på sina höga hästar =) Alla hundarna sköte sig exemplariskt. Måste säga att det var ett supergäng som gick genom stan. Under promenaden förökade vi oss så det till kom det ytterligare hundar så totalt var det 19 hundar =)

 
 

Rally Lydnad på Järavallen 31 oktober

 

Idag skulle vi prova på Rally lydnad och detta skulle ske på Järavallen. Dagen startade i regnet tecken, men vi var ändå 8 ekipage som trotsade vädret. Ann Samsoe och Marie Billqvist var våra instruktörer. Jag tror vi alla tyckte det var en himla rolig grej det här,
efter avslutat ”lektion och ett antal provrundor i banan så var det den sedvanliga fikan och sedan gick en del iväg på en promenad runt området.
Tack Marie o Ann för att ni ställde upp och visade oss hur det fungerade.

 

 

 
 
 

  

Träff på Skäralid 25 augusti 

Då var det dags igen att besöka Skäralid och denna gång testa på prommenadslingorna!
6 lejon en pudel och 8 tvåbenta var vi som tillsammans körde upp på "kopparhatten".
Träffen kändes denna gång extra exotisk eftersom vi dels hade finbesök av en pudel och av ett klippt lejon.
Naturen i Söderåsens nationalpark är helt fantastisk och vi valde en superbra dag.
Det var varmt men inte stekande sol vilket var skönt för våra lejon.
Dom som ville fick även doppa sig i sjön halvvägs genom rundan!
 
Efter prommenaden där man absolut fick upp lite flås efter att ha gått uppför en bra bit ;) var det dags för fika.
Som vanligt blir det alltid ett bra tillfälle att dela erfarenheter och diskutera kring våra hundar.
Vissa som kanske har problem eller funderingar kan hitta svar i andras erfarenheter.
 
Vi hade även besök av lite nya ansikten på prommenaden vilket såklart är superkul.
Det visar att det verkligen inte finns några "dåliga" dagar att ha träff på, det blir alltid en bra uppslutning.
Tack till alla som kom & hoppas vi ses snart igen :)
 
MVH Kristina & Karolina med vovvar!
 

 

 
 
 
Träff Ystad Djurpark 4 Maj

Dags för den årliga Ystad Djurparksträffen! 

Det känns lite som årets höjdpunkt! Även iår fick vi jättefint väder och som vanligt är det alltid bra uppslutning, verkligen superkul att så många av er tar er dit.

Vi började som vanligt med att gå runt hela djurparken & titta på de olika djuren. Många gånger var även djuren intresserade av våra hundar. Iår fanns det två nyheter Bisonoxe & älg, tyvärr ville de inte riktigt visa sig för oss!

Det är såklart viktigt att våra hundar sköter sig när vi är i djurparken för att vi ska få lov att komma tillbaka varje år och även iår skötte sig både hundar, mattar & hussar utmärkt!

Vi avslutade med en god fika och bra diskussioner kring borden. Tack alla som kom, det är så roligt att vi får bra uppslutning på denna träff även om den nästan ligger längst ner i skåne!
MVH
Kristina o Karolina m vovvar.

 

 

 

Prommenad Bokskogen Torup 20 April

Den 20 april hade vi en träff i Bokskogen vid Torup! Ett underbart vårväder blev vi bjudna på med strålande sol & även lite vårvärme.

Det var fler än vi lejonägare som hittat ut just den dagen så det blev riktigt bra träning för hundarna med högljudda barnfamiljer & springande motionärer.

Vi fick även träffa på en hel del andra djur & hundar. Ankorna i dammen visade sig väldigt intressanta för några av hundarna ;)

Vi avslutade det hela med en trevlig fika på slottscafét. Som vanligt kommer det upp många frågor & funderingar kring hund som vi tillsammans hjälps åt att lösa & diskutera kring. Alla har vi olika erfarenheter!

Tack alla som kom på denna jättetrevliga träff & jag hoppas att vi kan komma tillbaka till Torup snart igen. Något säger mig att vi var där vid absolut rätt tid, på våren :)
 MVH
 Kristina o Karolina m vovvar.

 

 

 

Utställningsträning Skäralid 3 Mars

Eftersom det snart var dags för Malmö int. bestämde vi oss för att ha lite utställningsträning. Detta fick äga rum i Skäralid. 

Till vår hjälp hade vi Mats Hall som fick agera domare. Vi tränade på att springa runt i "ringen", ställa upp hundarna & fick en noga genomgång på allt vad man ska tänka på från att man tar första steget in i ringen till att man går ut igen.

Väligt lärorikt & kul att träna på utanför den så "strikta" ringen :). Som vanligt delar alla med sig av sina erfarenheter, allt från de som är ute och ställer hund varje helg till den som endast ställt en gång.

Efter träningen var de dags att äta, tyvärr låg det ett ordentligt täcke med is så att ta dig fram till grillarna blev en riktig utmaning:). Som tur var lyckades vi till sist och fick i oss lite mat!

Tack alla som kom, hoppas vi ses snart igen och såklart hoppas vi att vi ses i ringarna :)
MVH
Kristina o Karolina m vovvar.

 

 

 

 

 

Skogsprommenad 16 Februari Vedema 2013

 

Årets första träff ägde rum i Vedema strax utanför Hässleholm. Ett glatt gäng på 11 hundar med tillhörande 8 hussar & mattar var vi som träffades ute i den snöfyllda skogen.

Vi började med att gå en prommenad! Det blev lite brant och många var vi som fick knäppa upp jackan och ta av oss mössan! Härligt!

Hundarna gav oss lite fula blickar & undrade nog över vår kondition. Jag tror det var julmaten som fortfarande spökade!

Efter detta tyckte vi tvåbenta att vi förtjänade lite mat. Så det blev grillning av korv med lite varierat resultat som vanligt! Hundarna klagade dock inte när korvarna hamnade i glöden istället för på grillen :)

Tack alla som kom på vår första träff, vi kommer säkerligen tillbaka till Vedema för att se hur det ser ut utan snö!

MVH
Kristina o Karolina m vovvar.

 

 

 

Meny pil

tom
tom

Svenska Leonbergerklubben
Kontakta SLBK »

Medlemsbutik »
Bli medlem »

För uppfödare
Avel »
Valphänvisning »
Hanhundslistan »
För besökare
Hitta valp »
Leonberger info »
Lokalombud »