Välkommen till Svenska leonbergerklubben

« slbk.com |   SKÅNE |  N.NORRLAND |  ÖREBRO |  VÄRMLAND |  V. GöTALAND (S) |  MELL. NORRLAND |  V. NORRLAND |  V. GÖTALAND(N) |  S. NORRLAND |  | UPPSALA |

Träffarna 2016

29 maj. Bad och bus i Korså Bruk
Stor tack till vår guide i bygden för dagen, Kristina. Vilket härligt smultronställe ni har i skogen, har n iinte hittat denna pärla kan vi varmt rekommendera den och såklart ett besök på Herrgården med gofika. Ni hittar Korså Bruk ett stenkast in i skogen från Hofors. När man mist allt vad nät är och tror man kört för långt så är man snart framme :)
Busiga lejon som blötte ner sig på träffen var Leija, Vintra, Dante, Siri, Wega, Åskai och Harry. Extra varmt välkommen till Harry som kom på träff för första gången. Nu tar vi sommarledigt och önskar er alla underbara lata dagar med massa bus och skoj tillsammans med era härliga hundar! Vi ses efter sommaren.

16/4 Aktiveringspromenad i Gävle
Tillsammans med vår egen Malin Bång tog vi oss in i härliga Boulongern i Gävle och köde en aktiv och rolig promenad. 
Vi avslutade med ett besök på hundfiket Filippas Hundsalong och Café. Med på träffen var 5 lejon och 1 golden.


20 februari: Ringträning i Gävle
Vår egen Maria Gustafsson, Mohinhis kennel, visade oss hur varvet ska tas och gav massor med råd och tips under dagen. 
Jag tror att vi alla hoppas på fler tillfällen med ringträning framöver. 
Idag var vi 6 st lejon, 1 doggo canario och 1 sharpei.

17 januari: kl 13.00 - 15.00    Vinterpromenad med korvgrillning: Högbo bruk
Första träffen för året bjöd på en vintrig och härlig promenad, kanske med nån kall tå, men härligt. Tack alla goa lejon och lejonägare som kom:
Vintra, Leija, Athos, Kodiak, Bonita, Wega, Dante, Siri, Glimma, Madicken och Mira.
Vi blev lite frusna, men det var fint väder. Tack igen till Micke och Zophie på HundiaSkafferiet som bjöd på goa tilltugg för lejonen.

 

Träffarna 2015

Söndag 29/11
Adventspromenad i Gävle tillsammans med Svenska Sennenhundklubben. Det kom många Berner och några lejon, tillsammans var vi maffiga när vi gick genom stan. Julklappslotteri, glögg och pepparkakor skapade stämning tillsammans med många tomtar.
Stort tack till alla som kom och till Sennenhundklubben för fint samarbete. 

Söndag 1/11 
Vi samlades i Årsunda för att prova på viltspår. Till vår hjälp hade vi Veronica Östman, viltspårsinstruktör,  och Johanna Nordin, viltspårsdomare. Då vi närmar oss juletid passade vi även på att klä upp jyckarna och ta kort till tidningens julnummer.
Med på träffen hade vi Zimba, Dante, Siri, Vintra, Leija, Bonita, Wega, Atos, Kodiak och Mega. Varmt välkommen till våra nykomlingar Mega och lilla Siri! Vi hade en toppendag i skogen och det här är något som vi gärna gör om! Vilket härligt gäng vi har!
 

Söndag 20/9
Höstens första träff blev prova på Rallylydnad i Hofors. Malin Bång var vår instruktör för dagen, stort tack Malin för hjälpen och för många härliga skratt!
Vi som passade på att testa sporten för dagen var:
Zimba, Dante, Mira, Vintra och Leija. Ett stort till er alla som kom.
 

Lördag 30/5 
Sommaravslutning med bad och bus i Östa, Tärnsjö
Det blev bad och bus i ösregn, men alla hade kul :)
Ett stort tack till Familjen Markusson som bjöd på grillkorv i regnet. 
Till träffen kom lejonen Vintra, Leija, Zimba, Madicken, Berta, Vaquero, Molly och Lemmy. Ett extra välkommen säger vi till nykomlingen Berta.

Läs mer: http://lejon8.webnode.se/kommande-traffar/
Skapa din egen hemsida gratis: http://www.webnode.se

Måndag 6/4 Annandag Påsk
Promenad vid underbara Billudden, norra Uppland.
Vi blev ett härligt gäng som gav oss iväg på en rejäl promenad längs fina Billudden ut till Billhamn. Där tog vi en välbehövd paus med fika och sen blev det promenad åter.
Lejonen som var med på träffen var Zimba, Lemmy, Marre, Marius, Leija och Vintra. Lejonen hade sällskap av 4 bonushundar som hängde med.

Träffen 8 februari
Stadspromenad i Gävle. Vi tog en lite mini-sightseeing med lite kulturella inslag i centrum och avslutade med en mumsig semmelfika på Majas Café i Gamla Gefle. Lejonen som deltog var Leija, Vintra, Zimba, Glimma, Molly och Madicken.

2015 års första träff: Lördag 10 januari
Trots varning om kommande snöoväder vågade sig många ut till dagens träff. Det blev en härlig promenad i Högbo Bruk
Beklagar att det blev flera ändringar av datumet och tack till att vi ändå fick en så fin uppslutning med lejon.
Hela 13 lejon kom: Atos, Vintra, Leija, Marius, Glimma, Madicken, Vaquero, Quanto, Wega, Bonita, Simson, Dante, Cassie och så bonusvovven Sam som hängde med lejonen idag. Nu hoppas vi på fin samling lejon om en månad igen. Då samlas vi i Gävle för en stadspromenad.

Årets sista träff 2014: Söndag 30 november
Julpromenad i Gävle centrum under skyltsöndag.
Träffen arrangerades tillsammans med Svenska Sennenhundklubben.
Tack för en trevlig träff!

 

Träffen den 15 november
Promenad på skolstigen i Sätra.
Vi samlades vid vattentornet och tog en härlig skogspromenad.
Träffen avslutades med en pratstund och fika vid Nyösterstorpet.
Med på träffen fanns lejonen Chiefen, Vintra, Leija, Lemmy och Zimba.

 

 

Träffen den 18 oktober
Promenad på härliga Eskön och Esköstigen.
Vi hade en härlig träff med höstpromenad, fikastund och julkortsfotografering. Med på träffen var hundarna Chiefen, Vintra, Leija, Madicken, Dante, Lemmy och Glimma. Tack för en trevlig träff.

 

 

 

Första träffen efter sommaren blev en promenad i Hemlingby. lördag den 6 september

Med på träffen var Madicken, Glimma och Chiefen.

 

 

Söndag 15/6 - INSTÄLLT!

Sommaravslutning, Hagaparken i Hofors Vi samlas i Hagaparken i Hofors och provar på lite Rallylydnad. För få hade tid med denna träff. Hoppas fler kan i september.

 

 

Promenad i Billuddens naturreservat utanför Skutskär, lördag 5 april 2014

Oturligt nog blev det bara jag och sambon med vovvarna den här gången. Men oj vilken fin promenad ni bommade.
ska nog lura dit er en annan gång :)

 

Promenad i friluftsområdet vid Högbo Bruk, söndag 9 mars 2014

Det blev överraskande nog en vårig promenad i början av mars (!) och solen värmde. Vi tog oss runt längs natursköna Dammsjön med fikastopp och grillning. Hela 3,7 km. Det var 8 leonberger och en mops som deltog vid dagens träff: Maharet, Zimba, Madicken, Vaquero, Chiefen, Leija, Vintra och Glimma.

Den här gången hade vi bara en trevlig promenad och ingen tävling. Vi får se om ni klarar er nästa gång också :)

 

Tack för att ni kom! Vi spånade kommande alternativa platser för träffar och bestämde att vi ses utanför Skutskär nästa gång. Kustens pärla Billudden!

 

 

 

Stadspromenad i Boulongern, Gävle Söndag 26 Januari 2014

En vintrig promenad med några minusgrader som bet tag i kinderna, men vi fick en härlig promenad med frisk luft. Efter ett stopp med värmande fika längs vägen och en liten frågesport så tog vi oss genom Hälsans stig och åter till parkeringen. Det var 8 leonberger som deltog vid dagens träff: Marius, Lestat, Zimba, Madicken, Cassie, Chiefen, Leija och Vintra. Vi hade en medelålder på 4.75, bland de 4-benta =).

Grattis till Robban, Lotta och Madicken, samt Micke, Cissi, Marius och Lestat som fick en delad första plats i frågestporten.

 

Tack för att ni kom till årets första träff! Vi ses i Högbo Bruk nästa gång!

 

 

Tipspromenad med våfflor i Årsunda Söndag 24 Mars 2013

Vilken underbar dag vi fick i Årsunda skogen med solsken och några härliga våriga plusgrader, snön låg dock djup i skogen men vad gjorde det. Vi började med en lite småklurig tipspromenad som slutade uppe vid Dragåstärnan.  Vid målgången stod våran våffelmästare Inga och gräddade våfflor för glatta livet och visst smakade det bra men med dessa nygräddade våfflor med jordgubbssylt och vispgrädde. Dagen till ära så deltog 12 leonberger (Marius, Lestat, Maharet, MR Zimba, Vaquero, Madicken, Simson, Tindra, Crazy, Tyson, Roffe och Leona) förutom våra lejon deltog 2 andra hundar.

Resultat

Totalt 15 frågor

Catrin 12
Cissi & Sanna 11
Camilla S 10
Madicken 9
Camilla G 7
Vaquero 7
Mr Zimba 7

 

 

 Här finns bilder från dagen

 

Uppstartsträff, promenad i Högbo Bruk Söndag 24 Februari 2013

Årets första träff gick av stapeln i Högbo bruk, dagen bjöd på ett fantastiskt väder med klarblå himmer och underbart solsken med ett par plusgrader till följd. Vi gick runt sjön i Högbo som är en sträcka på 3,7km, sen blev det fika och korvgrillning vid Uddstugan innan träffen avslutades. På dagens träff deltog 11 Lejon ( Chifen, Vintra, Leija, Madicken, Vaquero, Mr Zimba, Simson, Cassi, Marius, Marharet och Lestat) sen hade vi även Fabian, Sam, Pepe och Gizmo som glada deltagare med oss idag.

Här finns alla bilder från dagen

 

Julavslutning, promenad i Gävle Söndag 2 December 2012

Årets sista träff blev en stadspromenad genom ett snöbeklätt och julpyntat Gävle, dagen bjöd på sol och -13grader. Det var även julskyltning i Gävle så det var en riktigt bra dag att köra stadsträning på. Vi hade också lite tur att vi fick se Gävlebocken i all sin prakt då det under natten varit ett attentatsförsök på den. På dagens träff deltog 3 Lejon (Madicken, Marius och Lestat) samt nuffen Gizmo och spanska vattenhunden Pepe.

Skördemarknad, promenad med bad och lek Söndag 30 September 2012

Vi skulle haft 5-kamp med upplandslejonen men i sista sekund blev det ändrat, vi åkte då istället till natursköna Gysinge och gick på marknad. Vi hade riktig tur med vädret så det bjöds på en solig höstdag med 10-12 plusgrader :) Efter att gått runt marknaden gick vi en promenad som sedan avslutades med lek, bus och bad. Är övertygad att vovvarna hade det superkul idag. På dagens träff deltog 6 Lejon (Chiefen, Vintra, Leija, Madicken, Simson och Marre)  dagen till ära var labbarna Sam och Soya med.

Sommaravslutning i Tönnebro Söndag 17 Juni 2012

Säsongen avslutades med bad och vattenträning. På dagens träff deltog 3 Lejon (Marius, Maharet och Lestat). 

 

 

Stadspromenad i Gävle Söndag 29 April 2012

Tanken var från början att vi skulle kört ringträning vid Järnvägsmuseet, men det gick så bra för Catrin och hennes hund i Västerås så hon fick åka tillbaka dit idag och vara med i BIS. Så i sista sekund blev det ändrade planer och dett blev en stadspromenad genom centrala Gävle. Kanonväder bjöd dagen på med solsken och många sköna plusgrader :) På dagens träff deltog 6 Lejon (Vaquero, Marius, Maharet, Lestat, Rocky och Tyson) dagen till ära deltog också Fabian "Mops". Kan väl säga att det var många stora ögon som tittade på oss när vi traskade runt i Gävle

Tack till Er som var med på dagens soliga träff :)

Leonbergerträff Årsunda Söndag 25 Mars 2012

Sommartid och våffeldag! Den här gången träffades vi i Årsundaskogen och körde en tipspromenad, dagen bjöd på riktigt vårväder med solsken och 10 plusgrader :)  På dagens träff deltog 7 lejon (Chiefen, Vintra, Leija, Vaquero, Simson, Marius och Lestat) sen deltog även Peppe "Spansk Vattenhund" och Sam och Soya "labradorer". Vid målgången uppe vid Dragåstärnan och dagen till ära väntade nygräddade våfflor, hallonsylt och grädde. Inte varje dag man käkar våfflor serverade från ett picupflak.

Tack alla som deltog i dagens träff, är alltid lika trevligt att träffa Er :)

 

Leonbergerträff Gävle Söndag 26 Februari 2012

Den här gången träffades vi utanför Hedvigs trädgård i Gävle och tog en promenad i boulognerskogen, det var kanonfint väder med solsken dock lite kalla vindar. På dagens träff deltog 9 lejon (Chiefen, Vintra, Leija, Vaquero, Cassie, Madicken, Marius, Maharet och Lestat) sen deltog även Peppe "Spansk Vattenhund". Efter promenaden fikade vi på Hedvigs trädgård där våra vovvar också var välkommna. Eftersom träffen var i samband med semeldagen så var det ett självklart alternativ för de flesta. Tack alla som deltog i dagens träff, var roligt att träffa er igen :)

 

Leonbergerträff Högbobruk Söndag 22 Januari 2012

Idag har vi haft årets första och min första träff som lokalombud för Södra Norrland :) Blev en riktigt härlig dag i Högbo bruk med samling vid parkeringen och en promenad runt sjön. På dagens träff deltog 11 lejon (Chiefen, Vintra, Leija, Vaquero, Eolia, Bonita, Simson, Madicken, Marius, Maharet och Lestat) med Hussar och Mattar, Sam var också med och höll våra lejon sällskap. Kanonväder bjöds med solen som titta fram genom molnen med en temperatur på 0grader. Promenaden avslutades vid Uddenstugan där det blev en liten fikastund. Det var kanontrevligt att träffa alla vovvar med deltagande Mattar och Hussar :)  

Se alla dagens bilder här

 

 

Meny pil

Södra Norrland-Tidigare Träffar
Södra Norrlands Lejon

tom
tom

Svenska Leonbergerklubben
Kontakta SLBK »

Medlemsbutik »
Bli medlem »

För uppfödare
Avel »
Valphänvisning »
Hanhundslistan »
För besökare
Hitta valp »
Leonberger info »
Lokalombud »